رئیس پژوهشگاه نیرو با اشاره به شرایط ویژه کشور در حوزه آب، برق و انرژی بهویژه ناترازی برق گفت: استفاده از هوش مصنوعی راه حل تحلیل اطلاعات عظیم تولید و مصرف انرژی است.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "مجید عمیدپور" در جلسه شورای انسجام بخشی مدیران ارشد صنعت آب و برق استان گیلان که با حضور مدیران عامل شرکتهای صنعت آب و برق استان به همراه معاونان در مرکز آموزشی و پژوهشی گیلان پژوهشگاه نیرو برگزار شد، افزود: استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به صنعت برق حائز اهمیت است، بر همین اساس در پژوهشگاه نیرو چندین پروژه با استفاده از هوش مصنوعی در حال انجام بوده و پروژههایی نیز در حوزه انتقال و توزیع در دستور کار است.
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه «هوشمندسازی صنعت برق اولویت مهم وزارت نیرو است»، افزود: بخشی از ناترازیهای موجود با هوشمندسازی صنعت برق رفع خواهد شد و در صورتی که شبکه هوشمند داشته باشیم بخش عمدهای از ناترازیها را میتوانیم کنترل و هدایت کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: وزارت نیرو داراییهای عظیمی در اختیار دارد و لازم است با رویکردهای مدرن مدیریت داراییهای فیزیکی و با استفاده از هوش مصنوعی، این داراییهای عظیم به شکل مناسب مدیریت و بهرهبرداری شود، لذا پژوهشگاه نیرو بنا به تاکیدات وزیر نیرو، در حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت آب و برق، استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار قرار داده است.
در ادامه، "مسعود صادقی" رئیس شورای انسجام بخشی صنعت آب و برق گیلان و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان، ضمن قدردانی از عملکرد و همکاری مرکز آموزشی و پژوهشی گیلان پژوهشگاه نیرو گفت: پژوهشگاه نیرو فرصت مغتمنی است که شرکتهای صنعت آب و برق میبایست از ظرفیتهای مشاورهای، آموزشی و تحقیقاتی آن به شکل ویژهای بهرهمند شوند.
وی درخصوص تکمیل و ارتقای سایت آموزشهای تخصصی مهارتی شبکههای توزیع برق کوچصفهان و احداث فاز دوم این سایت و همچنین توسعه مولدهای تجدیدپذیر به ویژه در حوزه خورشیدی، آمادگی این شرکت را جهت راهاندازی سایت آموزشهای مرتبط با آن اعلام کرد.
پیش از آن نیز، "اکبر بلالی کوچصفهانی" رییس واحد آموزشی و پژوهشی گیلان پژوهشگاه نیرو، گزارشی از عملکرد شرکتهای صنعت آب و برق در حوزههای آموزشی و پژوهشی و صلاحیت حرفهای طی سال جاری ارائه کرد.